Svenska tennisspelare

Sverige har en anrik tradition av att fostra några av världens bästa tennisspelare. Med legender som Björn Borg och Anders Järryd under våra fanor finns det verkligen något att leva upp till för framtidens tennisspelare med stjärnambitioner. Men även dagens spelare gör det bra och även om vi inte har haft någon världsdominant spelare under de senaste åren, finns det en mängd talangfulla spelare som arbetar på att uppnå stjärnstatus. En sentida spelare som kan nämnas är Robin Söderling. Med ett kraftfullt spel och en kaxig serve spelade Tibro-sonen Robin Söderling snabbt upp sig till att bli en folkhemsfavorit runt om i landet.

En orsak till att det lilla landet Sverige fostrat så väldigt många bra tennisspelare beror tveklöst på vår unika föreningskultur. Med eldsjälar runtom i landet som ideellt bidrar till att överföra kunskap och passion till våra yngsta talanger och som osjälviskt år efter år lägger ner tid och energi för våra idrottsmäns- och kvinnors utvecklings skull. Vår föreningsfrihet bidrar med en bred spelarbas till denna vackra sport, där både erfarenhet och talang finns att ta del av för den som vill. Allt detta är orsaker att våra svenska spelare allt som oftast håller en hög internationell standard och är fruktade motståndare runtom i världen.

Tennisspelare i Sverige har en gedigen spelarbas

Tennisspelare från Sverige missar inte tennisveckan i Båstad

Tennisveckan i Båstad är en årlig favorit inte bara för våra svenska tennisspelare utan turneringen lockar även spelare av högsta klass från hela världen. Har du inte varit där rekommenderas du verkligen ett besök på den pulserande veckan, oavsett om du spelar tennis eller inte. Här samlas folk ur alla samhällsklasser för att njuta av spel i världsklass samtidigt som de njuter av den natursköna omgivningen och havet. Veckan går i högt tempo och det är svårt att hinna med allt som finns att göra och bitvis har veckan mer haft fokus på kändisar, fester och stora affärer än tennis och de resultat som turneringen bjuder på.