Båstad Torekov

Att Båstad främst förknippas med tennisveckan är ingen hemlighet och dit kommer det spelare från hela världen för att tävla om titeln. Många gånger skapas det dock större rubriker för stora kändistäta fester än för det faktiska resultatet på turneringen. Men Båstad har mycket mer än tennis att erbjuda, bland annat finns där Skånes största camping First Camp Torekov, som ligger på Bjärehalvön. Campingen är öppen året runt men har högsäsong på sommaren, mycket på grund av de fina badplatserna som är otroligt populära och som riktar sig till en bred publik, allt från plaskdammar nära stranden till höga hopp för de mer adrenalinsökande gästerna.

Det finns mycket att göra på campingen, utöver bad kan nämnas att vandra på den fina Bjärehalvön som även den är otrolig populär och vandrare återkommer år efter år för att få ta del av de omväxlande lederna som erbjuds. Fiskare tar sig också dit gång efter gång för att ta del av det fina fisket som erbjuds på halvön utanför Båstad. Där finns chans att fånga både lax, torsk och gråsej och det är ett populärt utflyktsmål för många aspirerande fiskare. Det är även även populärt att ta en cykeltur på Bjärehalvön och många cykelklubbar lägger sin träning där.

Båstad är ett grymt resmål oavsett årstid

Båstad är inte bara tennisveckan

I Båstad är tennisveckan en given favorit på sommaren. Likaså de fina badstränderna och den härliga naturen. Men faktum är att det finns mycket att göra året om i denna kustpärla. På vintern finner man där riktigt fina skridskoisar som är väl underhållna samt vackra vandringsleder. På Bjärehalvön går det även att åka skidor, inte bara på längden utan förvånande nog även utför, även om det ska vara sagt att det inte är backar i klass med dem uppe i norr. Men för den som gillar en aktiv fritid och friluftsliv har verkligen Torekovs camping något att erbjuda året om.