Åre Huså

På norra sidan om Åreskutan ligger Huså. En liten by med få invånare, men som tillsammans med dess skidanläggning Gruvbacken på senare år blivit ett väldigt populärt alternativ för tillresta skidfantaster. Hit kan man ta sig på lite olika sätt, bland annat kan man bli transporterad mellan Åre och Huså på skoter eller vessla. Det går även att ta sig dit via Åreskutans liftsystem eller via den nio km långa preparerade backen som leder från Åreskutans topp ända bort till Gruvbackens lift. Åker man skidor i Åre är det väl värt att ta sig dit för utforska deras utbud av pister.

I Gruvbacken finner man otroligt bra offpiståkning som är bland det bästa Sverige har att erbjuda i skidåkning. Med härlig natur och där natursnön breder ut sig som ett vitt böljande hav bjuder Gruvbacken på en upplevelse av högsta klass. Här finns även preparerade pister i alla svårighetsklasser och man erbjuder ett antal avancerade svarta pister såväl som trevliga barnbackar för de lite mindre erfarna åkarna. Det är en genuint härlig atmosfär i Huså och vill man ha en lugnare skidsemester med naturlig skidåkning i vackra landskap och där man skapar upplevelser att minnas är Huså i Åre verkligen att rekommendera.

Åre har något att locka med för de allra flesta

Åre erbjuder offpiståkning av högsta klass i Huså

Precis vid gruvbackens lift ligger även den otroligt trevliga restaurangen Den Djupa Gruvans Krog. Hit kan man ta sig när man behöver en stunds paus från att pulsa fram i snön och avnjuta en god bit mat eller förfriska sig med något starkare. Restaurangen bjuder på en härlig atmosfär och en grym utsikt över naturen och är väl värd ett besök. Är det så att man inte är någon skidentusiast kan man här även finna andra vinteraktiviteter som att åka pulka eller hyra en skoter och även om Huså i Åre inte är den största av anläggningar levererar de vinteraktiviteter av hög kvalitet.